top of page

Història de l'agrupament

    ELS PRIMERS PASSOS

 

La història de l'Escoltisme Gironí corre paral·lela a la dels seus agrupaments.

Un dels Pioners, l'Agrupament Scout Sant Jordi de Palamós , aplegà en els primers temps un nombre important de nois i noies , tant de la vila com d'altres poblacions veïnes. D'aquestes, Palafrugell presentava un grup nombrós d'Scouts. Es desplaçaven cada setmana amb la finalitat de participar en totes les activitats organitzades per l'Agrupament palamosí, al qual pertanyien. De tant en tant feien les seves pròpies reunions, on contemplaven la possibilitat de crear un nou Agrupament a Palafrugell.

Aquesta iniciativa fou amb el temps sostinguda pels mateixos scouters de l'Agrupament Sant Jordi; era una oportunitat d'extendre l'escoltisme arreu de les nostres Comarques.

Així, a l'estiu de 1984 es donaren els primers moviments envers aquest propòsit que culminaren amb la creació definitiva del nou Agrupament al novembre del mateix any.

Les primeres reunions, al domicili particular del Cap d'agrupament , serviren per marcar les línies a seguir en el futur i continuar amb la preparació scout...

Una qüestió plantejada llavors va ser l'elecció del nom. Es va escollir INDIKA , per què així anomenaven els primers pobladors de la Comarca, la tribu Iber dels "Indiquetes", la lluna plena quan, a una època determinada de l'any, prenia unes coloracions ataronjades que ressaltaven amb el blau fosc del cel. Aquests són els colors que queden reflectits al nostre mocador i que ens identifiquen.

Inscrits a "SCOUTS DE ESPANYA" amb la lletra provisional "M" vam rebre l'abril de 1985 el número, restant com "A.S. INDIKA Nº 451 , PALAFRUGELL"

IMG_9963.PNG
bottom of page